Ajankohtaista

  

 • Suomen kasvukäytävä liikkuu kesäkuussa lihasvoimin Seinäjoelta Helsinkiin

  16.4.2024

  Suomen kasvukäytävä toteuttaa yhteistyössä Suomen Olympiakomitean, Suomen Yrittäjien, Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistysten, sekä Suomen Kuntoutusyrittäjien kanssa liikkumisen iloon painottuvan SUOMEN KASVUKÄYTÄVÄ LIIKKUU-tempauksen.

  “Liikkumisella ja hyvinvoinnilla on kauaskantoiset vaikutukset kaikilla yhteiskuntamme osa-alueilla. Ilman toimintakykyistä kansaa ei ole toimintakykyistä maata. Toimintakyky on arjen tekoja ja valintoja - sanat ja puheet eivät riitä. Tarvitsemme lisää tekoja, joiden kautta osallistujien liike lisääntyy.” kertoo johtaja Petri Keskitalo Suomen Olympiakomiteasta.

  Tempaus järjestetään 31.5.-19.6.2024 minkä aikana liikutaan lihasvoimin Seinäjoelta Helsinkiin, pysähtyen päiväksi kullekin Suomen kasvukäytävän paikkakunnalle tutustumaan paikallisten liikunta- ja kuntoutusalan yrittäjien toimintaan. Tarkoituksena on viedä liikkumisen viestiä paikkakunnalta toiselle lihasvoimin: kävellen, pyöräillen, tanssien, potkulaudalla, jne – tyyli on vapaa, liikkumisen ilo keskiössä. Matkassa mukana kulkee konkreettinen viestikapula, johon kerätään liikkumisen viestejä. Viestit luovutetaan  Eduskuntatalolle Helsinkiin tempauksen viimeisenä päivänä 19.6 2024.

  Pysähtymällä päiväksi tutustumaan alueiden liikunta- ja kuntoutusyrityksiin, asukkaat voivat löytää uusia palveluja alueellaan ja alan yrittäjät saavat näkyvyyttä toiminnalleen. Osassa paikkakunnista järjestetään myös Erätauko-keskusteluita, joissa tuodaan esiin ajankohtaisia liikkumisen ja hyvinvoinnin teemoja. 

  “Elinvoimaisen yhteisön perusta on hyvinvoivat ja toimintakykyiset ihmiset. Tempauksella ei edistetä pelkästään liikkumista vaan myös arvostavaa kohtaamista, jotka molemmat ovat hyvinvoinnin edellytyksiä.” kertoo Suomen kasvukäytävän ohjausryhmän puheenjohtaja Markku Rimpelä.

  ”Kuntoutuksella parannetaan ja ylläpidetään ihmisten toimintakykyä. Kuntoutusyrittäjien jäsenet ovat mukana tempauksessa tuomassa kasvukäytävän alueelle tietoa kuntoutuksen hyödyistä ja sen tuomasta paremmasta arjesta”, lisää Suomen kuntoutusyrittäjien koordinaattori Oili Paaskoski.

  ”Monella elämäntaparemontilla on tapana alkaa tammikuussa ja päättyä helmikuussa. Meidän tavoitteemme on liikkuminen pysyvänä elämäntapana ja siksi toteutamme iloisia tempauksia ympäri vuoden. Positiiviset liikunta-alan yrittäjät ovat palveluksessanne” lisää johtaja Harri Jaskari Suomen Yrittäjistä.

  Tempaukseen toivotaan osallistuvan alueiden liikuntayritykset sekä asukkaat. Kuka vain voi ilmoittautua kuljettamaan viestikapulaa, esittelemään yritystoimintaansa tai osallistua paikallisten yritysten toimintaan ja tapahtumiin.

  Lisätietoa, aikataulun ja ohjeet ilmoittautumiseen löydät nettisivuiltamme: siirry tapahtumaan


  Suomen Yrittäjät:
  Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin keskusjärjestö, joka ajaa yrittäjien sekä pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäseniä Yrittäjien paikallisyhdistyksissä on lähes 70 000 ja toimialajärjestöissä noin 36 000

  Suomen Olympiakomitea:
  Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka tehtävä on edistää suomalaisten liikettä ja liikunnallista elämäntapaa, rakentaa edellytyksiä laadukkaalle ja uudistuvalle seura- ja järjestötoiminnalle ja tuottaa menestystä huippu-urheilussa. 

  Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys:
  Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry on ainoa Suomessa toimiva kunto- ja terveysliikuntakeskusten toimialajärjestö (perustettu vuonna 2002). Yhdistyksen tarkoituksena on toimia elinkeino- ja toimialapoliittisena etujärjestönä, turvata ja edistää alan yrittäjyyttä.

  Suomen kuntoutusyrittäjät:
  Suomen Kuntoutusyrittäjien jäsenenä on noin 1100 kuntoutuspalveluja tarjoavaa yritystä ympäri Suomen. Jäsenistöön kuuluu fysio-, toiminta-, puhe- ja psykoterapiayrityksiä sekä pienempiä kuntoutuksen aloja musiikkiterapiasta ravitsemusterapiaan ja ratsastusterapiasta kuulon kuntoutukseen. Kuntoutusyrittäjät tarjoaa jäsenilleen neuvontaa ja tukea alan asiakirjavaatimusten ja lainsäädäntöasioiden kanssa, järjestää kuntoutusyrittäjyyteen liittyviä tapahtumia ja tekee alan edunvalvontaa hyvinvointialueilla sekä valtakunnan päätöksenteossa. 

  Suomen kasvukäytävä:
  Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto, joka muodostaa Suomen elinvoimaisimman ja kilpailukykyisimmän asumisen ja kasvun vyöhykkeen.

   

  Lisätiedot:

  Jaana Villanen
  Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi

  Petri Keskitalo
  Suomen olympiakomitean liikkeen ja liikunnallisen elämäntavan yksikön johtaja
  petri.keskitalo@olympiakomitea.fi

  Matleena Livson
  Erityisasiantuntija, Liikunnallinen elämäntapa, Liikkujan polku –verkosto
  matleena.livson@olympiakomitea.fi

  Riitta Hämäläinen-Bister
  Toiminnanjohtaja, Suomen kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys
  riitta@sky-ry.fi

  Anna Nurmi-Lehto
  Toiminnanjohtaja, Suomen kuntoutusyrittäjät Ry
  anna.nurmi-lehto@kuntoutusyrittajat.fi

   

  Tagit: tiedote  
    Takaisin