Ajankohtaista

  

 • Elinvoiman kehittämiseen tähtäävä toimintamalli taipuu alueiden ja kuntien erilaisiin tarpeisiin

  13.12.2022, Hämeenlinna

  Vuorovaikutteinen tilannekuva on Sitrassa kehitetty kolmesta foorumista koostuva toimintamalli, joka tukee alueiden yritysten, julkisen sektorin ja oppilaitosten kykyä toimia yhdessä alueen kehittämiseksi. Suomen kasvukäytävä jatkaa vuorovaikutteisen tilannekuvan kehitystyötä sekä kasvukäytävän väylällä että tarjoten avoimen mahdollisuuden osallistua mukaan.

  Alueet ja kunnat ovat ainutlaatuisia. Siksi myös niiden kehittäminen vaatii erilaisia välineitä. Suomen kasvukäytävän alueensa kunnille tarjoama vuorovaikutteisen tilannekuvan
  toimintamallin taipuu moneen.

  Toimintamallin toteutus voidaan liittää hyvin erilaisiin tilanteisiin, sanoo projektipäällikkö Tapio Huttula
  Kasvukäytävältä.

  • Olennaista on, että kunnan toimijat - yritykset, oppilaitokset, julkiset toimijat - tunnistavat yhteiset tarpeensa ja menossa olevat kehittämisprosessit. Kun tilannekuvatyö osataan liittää ajankohtaiseen tarpeeseen, sen vaikuttavuus lisääntyy.
  • Tässä kehittämishankkeessa kunnilla ja niiden toimijoilla on kerrankin mahdollisuus miettiä tavoitteita omista tarpeistaan käsin.

   

  Toimintamallin monikäyttöisyys on käynyt ilmi jo hankkeen alkumetreillä. Tämä on hienoa, sillä Suomen kasvukäytävä on luvannut rahoittajalle, eli Sitralle, paitsi levittää, myös kehittää juhlarahastossa kehitettyä konseptia.

  30.11 2022 Janakkala ensimmäisenä Suomen Kasvukäytävän yhteistyöverkoston alueista käynnisti prosessin kuntansa elinvoimaisuuden ja toimintaedellytysten lisäämiseksi vuorovaikutteisen tilannekuvan ensimmäisen foorumin kautta.

  Janakkalan ensimmäinen foorumi toi yhteen 42 osallistujaa, jotka koostuivat kunnan viranhaltijoista ja luottamushenkilöistä, yrityksistä, oppilaitosten edustajista, sekä muutamasta yhdistyksestä. Foorumi oli osallistujien mielestä erittäin mielenkiintoinen ja sen pohjalta heille syntyi vahva tahtotila yhdessä tekemiseen ja ideoiden käytäntöön viemiseen.

  Janakkalan jälkeen seuraava vuorovaikutteisen tilannekuvan foorumisarja käynnistyy Riihimäellä. Toimintamalli on avoin kaikille Suomen alueille, jotka haluavat kehittää elinvoimaa ja koota alueensa toimijat yhteen kehittämään sen toimintaedellytyksiä. Suomen Kasvukäytävä tarjoaa vapaasti käytettäväksi materiaalit, ohjeet sekä avoimia sparraustilaisuuksia, jotta toimintamalli voidaan viedä käytäntöön mahdollisimman monella alueella.

  Lisätietoa toimintamallista löydät Extranetistä Suomen Kasvukäytävän nettisivuilta https://www.suomenkasvukaytava.fi/tilannekuvan-extranet.

  Sieltä pääset myös ilmoittautumaan seuraavaan avoimeen sparraustilaisuuteen, jonka tarkoituksena on auttaa valmistautumisessa tilannekuvaprosessin aloitukseen, sekä tarjota ainutlaatuinen mahdollisuus asiantuntijoiden vertaisoppimiselle.

  Yhteystiedot:

  Tapio Huttula
  Projektipäällikkö
  040 5637 944
  tapio.huttula@suomenkasvukaytava.fi

   


  Anna Kirjavainen
  Projektikehittäjä
  050 344 6473
  anna.kirjavainen@suomenkasvukaytava.fi

   

  Tagit: tiedote  
    Takaisin