Ajankohtaista

  

  • Yritysten osallisuus merkittävässä roolissa Vuorovaikutteisen tilannekuvan onnistumisen kannalta

    5.2.2024

    Vuorovaikutteinen toimintamalli on Sitrassa kehitetty yhteistyömalli, joka on luotu alueiden elinvoiman kehittämiseen. Toimintamallin avulla alueiden toimijat voivat luoda yhteisen käsityksen alueen elinvoiman tilasta ja sitouttaa yritysten, oppilaitosten ja julkisen sektorin toimijat työskentelemään yhdessä pitkäjänteisesti alueen myönteisen kehityksen eteen.

    “Vuorovaikutteista tilannekuvaa on hyödynnetty useilla alueilla uuden elinvoima-ohjelman pohjan luomiseksi ja olemme saaneet prosessista todella paljon positiivista palautetta erityisesti julkisen sektorin ja yritysten yhteistyön vahvistamisesta” kertoo Vuorovaikutteisen tilannekuvan projektikehittäjä Anna Kirjavainen. 

    Prosessi vietiin onnistuneesti kevään 2023 aikana läpi Riihimäellä, Hausjärvellä, Hämeenkyrössä ja Janakkalassa. Pirkkalassa prosessia hyödynnettiin SOTE-alan toimijoiden yhteistyössä. Kevään aikana prosessiin mukaan on lähdössä myös Seinäjoki, Ilmajoki ja Isokyrö sekä Hämeen liitto, joissa toteutetaan tilannekuvasta uusi versio. Lopella prosessi vietiin päätökseen tammikuussa 2024.

    “Saimme Tilannekuvasta SWOT-analyysin Lopen elinvoiman tilasta sekä erilaisia tahtolauseita, miten elinvoima-asioita pitäisi alkaa kehittämään eteenpäin. Lisäksi saimme käyttöömme Lopen yrittäjille suunnatun kyselyn tuloksia, sekä Timo Aron laatimaa ajantasaista tietoa Lopen väestökehityksestä ja –ennusteesta.” kertoo tilannekuvaprosessia Lopella koordinoinut Venla Hatakka. 

    Vaikka prosessi eteni onnistuneesti ja siitä saatiin pohja Lopen uudelle elinvoima-ohjelmalle, olisi yritysten osallisuutta kaivattu enemmän. Usealla alueella on prosessin aikana todettu, että yritysten osallisuudella prosessin onnistumiseksi on erittäin suuri merkitys. 

    “Olemme tyytyväisiä, että lähdimme tekemään tilannekuvaa, mutta saamalla enemmän yrityksiä mukaan prosessiin olisimme voineet hyötyä toimintamallista vieläkin enemmän” toteaa Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela.

    Suomen kasvukäytävä jatkaa vuorovaikutteisen toimintamallin levittämistä ja kehittämistä alueellaan ja tukea kuntia ja kaupunkeja sen hyödyntämisessä. Vuoden 2024 aikana  suunnitelmissa on myös koko kasvukäytävän vuorovaikutteisen tilannekuvan muodostaminen laajemman perspektiivin luomiseksi ja yhteisten haasteiden ja vahvuuksien tunnistamiseksi.
     

     

    Lisätiedot:

    Anna Kirjavainen

    Projektikehittäjä
    050 344 6473
    anna.kirjavainen@suomenkasvukaytava.fi

     

    Tapio Huttula

    Neuvonantaja
    040 5637 944
    tapio.huttula@suomenkasvukaytava.fi


     

     

    Tagit: tiedote  
      Takaisin