Ajankohtaista

  

 • Uusi tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto tähtää kuntien vetovoiman sekä kilpailukyvyn kehittämiseen

   

  14.8.2023

  Alueagentti-koulutus pohjautuu tuotekehitystyön erikoisammattitutkintoon ja sen tavoitteena on rohkaista kuntien ja kaupunkien toimijoita kehittämään oman alueensa vetovoimaa sekä kilpailukykyä

  Uusi erikoisammattitutkinto alkaa lokakuussa Careeria-oppilaitoksessa Vantaalla. Ensimmäistä kertaa maailmassa käynnistyvä Alueagentti-koulutus on suunnattu erityisesti kuntien ja kaupunkien elinvoima- ja kehitysjohtajille, sekä kaikille alueen kehittämisen parissa työskenteleville.

  Koulutus on osa suurempaa Suomen kasvukäytävän tavoitetta, jossa parannetaan Suomen kilpailukykyä ja alueellista vetovoimaa.Tutkinnon tarkoituksena on rohkaista oman alueensa julkisen sektorin, yritysten ja oppilaitosten toimijat kokeilemaan uusia ideoita käytännössä. Koulutuksen suorittamiseen ei tarvitse alan aikaisempaa tutkintoa.

  "Jokaiselle kunnalle ja kaupungille olisi tärkeää tunnistaa omat vahvuudet, joita koulutuksessa voi lähteä kehittämään. Tutkinto tarjoaa väylän yhteistyölle toisten alueiden kanssa, jossa kilpailukykyä voidaan rakentaa yhteistyössä toisilta oppimalla", painottaa Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen.

  Kuntien ja kaupunkien vetovoima riippuu kyvystä ratkaista niiden omat alueelliset ongelmansa. 
  Tutkinnon opettaja Jouni Kahila kertoo “eilisten” toimintamallien olevan liian heikkoja ja kehnoja.

  "Organisaatioiden on kyettävä reagoimaan nopeasti ja ennakoimaan muutoksia", Kahila täsmentää.

  Lokakuussa alkava erikoisammattitutkinto pyrkii tukemaan toimijoita aluekehittämisessä, ja opetussuunnitelma on luotu alan ammattilaisten kanssa, joista osa toimii myös opettajina. Opettajana on mm. Väestökehityksen erikoisasiantuntija Timo Aro.

  Alueagentti-erikoisammattitutkinto

  • Alkaa 11.10.2023 Careerian tiloissa Vantaalla. Lähiopetusta järjestetään n. kerran kuukaudessa, mutta kaikkeen opetukseen on mahdollista osallistua joustavasti myös etäyhteyksin. Tutkinto kestää n.1,5 vuotta 
  • Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja siitä saa tutkintonimikkeen “Tuotekehitystyön Erikoisammattitutkinto”
  • Ilmoittautuminen syksyllä alkavaan koulutukseen tehdään Careerian nettisivuilta, ja ilmoittautuminen on auki 30.9. saakka.
  • Tutkinnon rakenteen löydät Suomen kasvukäytävän nettisivuilta.
  • Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on opiskelijalle ja alueelle/organisaatiolle maksuton. Toinen vaihtoehto on opiskella tutkinto omakustanteisesti, ja silloin omakustannus on 550 euroa. Valmistumisen jälkeen opiskelija voi hakea Koulutusrahastosta ammattitutkintostipendiä, jonka arvo on noin 400 euroa.


  Lue lisää: https://www.suomenkasvukaytava.fi/tapahtuma/aluekehittamisen-alueagentti-koulutus

  Lisätiedot:

  Jaana Villanen 
  Johtaja, Suomen kasvukäytävä 
  jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi
  050 048 4477 

  Suomen kasvukäytävä
  Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto. Kasvukäytävä rakentaa ja kehittää uusia toimintamalleja sekä edelläkävijä ratkaisuja, joita alueet tarvitsevat menestyäkseen – tavoitteena luoda elinvoimaisempi ja kilpailukykyisempi, sekä kansainvälisesti merkittävä asumisen ja kasvun vyöhyke.

   

  Jouni Kahila
  Opettaja, Careeria
  jouni.kahila@careeria.fi
  040 595 7629

  Careeria
  Careeria on monialainen ammatillinen oppilaitos nuorille ja aikuisille sekä yrityksille ja organisaatioille, joka on toiminut jo yli 60 vuotta. Careeria tarjoaa ammatillisen koulutuksen ja aktiivisen työelämäyhteistyön avulla ratkaisuja osaamisen kehittämiseen ja työelämän tarpeisiin.

  Tagit: tiedote  
    Takaisin