Ajankohtaista

  

 • Osaamisen tunnistaminen vahvistaa kilpailukykyä

  27.9.2023

  Osaamisen tunnistaminen on elintärkeää kilpailukyvyn kannalta, olipa kyseessä yritys, oppilaitos, kunta tai valtio. Suomen kasvukäytävä järjestää 2.10 2023 klo 17:30-19:30 Hämeenlinnan PARKKI Business parkissa avoimen tilaisuuden jossa Hämeen oppilaitosten, julkisen sektorin, sekä yritysten toimijat tuovat esiin näkökulmiaan osaamisesta ja sen merkityksestä.

  Tapahtuma on osana Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) järjestämää Osaaminen näkyviin- viikkoa. Viikon tavoitteena on auttaa ihmisiä ja yhteisöjä huomaamaan omaa osaamistaan, tekemään sitä näkyväksi ja saada eri toimijoiden äänet kuuluviin.

  ”Kilpailukyky syntyy kyvystä tehdä asioita paremmin. Onnistuakseen tässä yrittäjän on tiedettävä mitä osaamista hän tarvitsee.” toteaa Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka. 

  Tärkeänä esille nousee myös eri toimijoiden yhteistyön merkitys osaamisen tunnistamisessa ja hyödyntämisessä. “Ammattikorkeakoulussa myös TKI-toiminnan lähtökohta on tutkitun tiedon soveltaminen käytännössä. Yritysten ääni on välttämätöntä kuulla, että osaamme viedä tutkimusprofiiliemme mukaista tutkimusta ja opetusta oikeaan suuntaan. Yhdessä tekemällä pystymme paremmin ratkaisemaan isojakin ongelmia. Osaaminen pitää meidät mukana kilpailussa myös kansainvälisesti.” SmartBio Hubin projektipäällikkö Päivi Vartiainen lisää. 

  “Osaamisen tunnistaminen ja kehittäminen on tärkeämpää kuin koskaan, koska se on avain tulevaisuuden muutoksiin ja haasteisiin vastaamiseen. Ollakseen edelläkävijä, on oltava tarvittavat työkalut osaamisen tunnistamiseksi.” lisää Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen.

  Illan ohjelmassa pureudutaan siihen, miten tunnistaa osaamista, tuoda sitä esille ja miksi se on tärkeää juuri nyt. Tapahtuma kestää 17:30-19:30 ja ohjelma sisältää asiantuntijoiden puheenvuoroja, paneelikeskustelun, sekä tarjoaa tilan vapaalle keskustelulle. Tapahtuma on ilmainen ja avoin kaikille, mutta edellyttää ilmoittautumisen.

  Lue lisää: 

  https://www.suomenkasvukaytava.fi/tapahtuma/osaaminen-nakyviin

  https://www.jotpa.fi/fi/tietoa-meista/hankkeet-ja-projektit/osaaminen-nakyviin
  Ilmoittaudu

  Lisätiedot: 

  Jaana Villanen 
  Suomen kasvukäytävän johtaja 
  jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi
  050 048 4477

  Suomen kasvukäytävä: Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto. Kasvukäytävä rakentaa ja kehittää uusia toimintamalleja sekä edelläkävijä ratkaisuja, joita alueet tarvitsevat menestyäkseen – tavoitteena luoda elinvoimaisempi ja kilpailukykyisempi, sekä kansainvälisesti merkittävä asumisen ja kasvun vyöhyke.  

  AKKE-hanke: Tilaisuus järjestetään osana TEM:in rahoittamaa AKKE-hanketta: “Suomen kasvukäytävä – kansainvälisesti vetovoimainen sekä resurssiviisas innovaatio- ja kokeilualusta”, jonka tavoitteena on kehittää osaamista, sekä uusia työkaluja aluekehittämiseen koko Suomen elinvoiman ja kilpailukyvyn varmistamiseksi. 
   

   

  Tagit: tiedote  
    Takaisin