Ajankohtaista

  

 • Kanta-Hämeen TKI-toiminta Tarvitsee Uutta Virtaa

  05.05.2023, Hämeenlinna

  Pöhinää Pöölissä, 16.5 klo 13.00-19.00, Pysäköintitalo Pööli, Hämeenlinna

  Kanta-Hämeen tutkimus- ja kehittämistoiminta suhteessa BKT:een oli vuonna 2020 vain 1,2%. Luku on selvästi alle valtakunnan keskiarvon 2,9 %. Esimerkiksi Pirkanmaalla ja Uudellamaalla vastaava luku on 3,7%. (Tilastokeskus 2020).

  Kanta-Hämeen TKI- toiminta kaipaakin uutta virtaa – ”pöhinää pööliin”. Hämeen ELY-keskus, Hämeen Liitto ja Suomen kasvukäytävä haluavat olla edistämässä TKI-toiminnan kasvua Hämeessä ja järjestävät yhdessä kaikille avoimen TKI-tapahtuman Pöhinää Pöölissä.

  Tapahtumassa jaetaan tietoa tutkimus- kehitys- ja innovaatiotoiminnasta ja niiden rahoitusmahdollisuuksista. Paikalla on tukitoimijoita, oppilaitoksia, sekä rahoittajia. Tärkeintä tilaisuudessa on vieraat, eli kaikki ”pelle pelottomat” ja ”propellipäät”, joilla on ideoita uuteen tutkimukseen ja kehitykseen. Tilaisuus tarjoaa heille ainutlaatuisen mahdollisuuden löytää kumppaneitaideoidensa kaupallistamiseen.

  Matka ideasta tutkimuksen kautta tuotekehitykseen on pitkä. Jos näitä polkuja ei synny, niin uutta kasvua ei tule. Tapahtuman järjestäjät Hämeen ELY-keskus, Hämeen liitto ja Suomen kasvukäytävä haluavatkin olla edesauttamassa tätä kehitystä yhdessä. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt tänä keväänä uutta rahoitusta maakuntaliitoille ja ELY keskuksille TKI -toiminnan vauhdittamiseen.

  ”Nyt toimijoiden kannattaakin olla hereillä, koska tätä rahoitusta suunnataan sekä yrityksille, että kehittäjäorganisaatioille myös Kanta-Hämeessä”, kertoo Minna Takala, Hämeen Liiton Häme Goes into Ecosystems hankkeen projektipäällikkö.

  Tämän rinnalla on jo olemassa olevia rahoitusvaihtoehtoja mm. ELY- keskusten, Business Finlandin, sekä Euroopan Unionin TKI- rahoitusinstrumenttien kautta. Näillä voidaan edistää merkittävästi yritysten panostuksia tutkimukseen, tuotekehitykseen ja innovointiin.

  ”Kyvykkäille yrityksille on tarjolla ratkaisuja hyvin laajalti ja haluamme madaltaa kynnystä näiden ratkaisujen hyödyntämiseen. Tapoja lähteä mukaan on erilaisia, olkoon se sitten veturiyritysten kyljessä tai suoraan hakemalla kumppaneita globaalisti tai tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen yhteisprojekteilla”, kertoo Tuomo Kauha, Hämeen ELY- keskuksen Team Finland kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori.

  “Jatkuva panostaminen tutkimukseen ja tuotekehitykseen on pääomasijoittajankin näkökulmasta ehdoton edellytys, jotta yritys pysyy kiinnostavana myös sijoittajien näkökulmasta. Siksi Pöhinää Pöölissä – tilaisuus tarjoaa myös yrityksille väylän tulla esittäytymään”, kertoo Annukka Mickelsson Finnish Business Angels Networkin president emerita.

  Tapahtuma järjestetään aidossa ”garage-hengessä” pysäköintitalo Pöölin ylimmässä kerroksessa. Järjestävät toivovat, että jo tapahtumapaikka, sen rosoisuus ja erikoisuus synnyttävät uusia ideoita ja ajatuksia.Vastaavaa ei ole Pöölissä aiemmin järjestetty.

  “Suomi tarvitsee 4 % TKI-investointien tason saavuttaakseen kilpailukyvyn globaaleilla markkinoilla. Lisäksi tarvitaan uskallusta kokeilla, juuri tälläistä rohkeaa uutta ajattelua TKI-toimintaan, Pöhinää Pööliin”, innostuu Jaana Villanen, Suomen kasvukäytävän johtaja.
  Päivän ohjelmassa on puheenvuoroja oppilaitoksilta, rahoittajilta ja yrittäjiltä. Erityisen mielenkiintoisia ovat tietysti yritysten kasvutarinat ja onnistumiset toteutuneista tki-hankkeista.

   

  Tapahtumassa mukana:

  • Niklas Lähteenmäki, elinvoimajohtaja, Hämeenlinnan kaupunki
  • Jaakko Hallila, Rehtori, SeAMK – Seinäjoen ammattikorkeakoulu
  • Annukka Pakarinen, tutkimusyksikön johtaja, Hämeen ammattikorkeakoulu
  • Tuula Palmén, Co-Founder and Board Member, Synbio Powerlabs Oy
  • Annukka Mickelsson, president emerita, Finnish Business Angels Network
  • Henri Yoki, CEO-founder, Exaum Oy Ltd
  • Timo Tolonen, asiantuntija, Allwatec Oy
  • Jari Jussila, HAMK Design Factory

  Tilaisuus on ilmainen ja avoin kaikille, mutta vaatii ilmoittautumisen etukäteen.

  Ilmoittautumislinkki: https://link.webropol.com/s/pohinaapoolissa

  Tapahtuman tarkempi ohjelma: https://www.suomenkasvukaytava.fi/tapahtuma/pohinaa-poolissa

  Lisätiedot:

  Suomen kasvukäytävä:

  Jaana Villanen
  jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi
  puh: 0500 484477


  Hämeen Liitto:

  Minna Takala
  minna.takala@hame.fi
  puh: +358 50 526 4648

   

  Hämeen ELY keskus:

  Tuomo Kauha
  tuomo.kauha@ely-keskus.fi
  puh: 0295 025 147

   

   

  Suomen Kasvukäytävä:

  Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto. Kasvukäytävä rakentaa ja kehittää uusia toimintamalleja sekä edelläkävijä ratkaisuja, joita alueet tarvitsevat menestyäkseen – tavoitteena luoda elinvoimaisempi ja kilpailukykyisempi, sekä kansainvälisesti merkittävä asumisen ja kasvun vyöhyke.

   

  Hämeen ELY- keskus:

  ELY- keskukset edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. Tehtävät jakautuvat kolmeen osa-alueeseen: elinkeinot, työvoima ja osaaminen; liikenne ja infrastruktuuri sekä ympäristö ja luonnonvarat. E- vastuualueen alla koordinoidaan Team Finland- verkoston toimintaa maakunnallisesti ja tämän toimintamallin mukaisesti Hämeen ELY- keskuksen alla tuetaan erityisesti alueellisia pk- yrityksiä, joilla on kasvu- ja kansainvälistymistarpeita.

   

  Hämeen Liitto:

  Hämeen liitto on juureva ja arkea lähellä oleva Kanta-Hämeen maakunnan vaikuttava asiantuntija- ja kehittäjäorganisaatio. Tavoitteemme ja toimintamme kärjet ryhmittyvät maakunnan ja sen kuntien edunvalvonnan, kehittämisen ja yhteistyön tehtävien ympärille.

   

   

   

   

  Tagit: tiedote  
    Takaisin