Ajankohtaista

  

 • Hämeenlinna on pendelöijien suurkaupunki

  Suomen kasvukäytävä avartaa valtaväylän ainutkertaisia alueita ja päästää ääneen joka kuukausi yhteistyöverkoston eri kaupunkien ja kuntien päättäjiä ja yrittäjiä. Ensimmäinen aluevideo oli Seinäjoelta, ja huhtikuussa äänessä on Hämeenlinna. Videolla Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen linjaa Hämeenlinnan merkittäväksi menestystekijäksi erinomaisen sijainnin, lyhyet etäisyydet, poikkeuksellisen upean luontoympäristön ja alueella olevan tahtotilan tehdä aktiivisesti sekä ylialueellista että tarkoituksenmukaista yhteistyötä.

   

  ”Hämeenlinna on kaikin puolin loistava paikka elää, asua ja yrittää”, Olli-Poika Parviainen kertoo videolla.

   

  ”Hämeenlinna ei katso kuntarajoja vaan sitä, miten tarjotaan parhaat puitteet toiminnan kehittämiseen. Suomen kasvukäytävän merkitys Hämeenlinnalle tuleekin mahdollisuudesta kehittää koko aluetta yhdessä muiden kasvukäytävän alueiden kanssa siten, että rakennamme Suomea, joka on elinvoimainen, ekologisesti kestävä ja helposti saavutettava”, Olli-Poika korostaa videolla.

   

  Hämeenlinnan kaupunginjohtajan lisäksi Suomen kasvukäytävän toisella aluevideolla ääneen pääsevät toimitusjohtaja Mervi Salmela, Vitabalans Oy, Mika Walkamo, hallituksen puheenjohtaja, Vanajanlinna, Rehtori Pertti Puusaari ja apulaisrehtori Heidi Ahokallio-Leppälä, Hämeen ammattikorkeakoulusta ja Niklas Lähteenmäki, Hämeenlinnan kaupunki.

   

  Linkki Hämeenlinnan aluevideoon, joka on vapaasti median käytettävissä: https://vimeo.com/suomenkasvukaytava

   

  Mistä Suomen kasvukäytävässä on kyse?

   

  Suomen kasvukäytävä on 17 eri suuruisen kunnan ja kolmen maakuntaliiton pääradan varren aluekehittämisen yhteistyöverkosto. Kasvukäytävä on liikennejärjestelmänsä kannalta kansallisesti erittäin merkittävä ja alueen kestävällä kasvulla sekä Kasvukäytävän toimijoiden yhteistyöllä on merkitystä koko Suomen kilpailukykyyn, työmarkkinoiden toimivuuteen sekä ympäristötavoitteiden saavuttamiseen muun muassa henkilöliikenteen, logistiikan sekä maankäytön kehittämisen näkökulmasta.

   

  Suomen kasvukäytävä sai TEM:in AKKE-rahoitusta alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen. Yhtenä hankkeen osana Suomen kasvukäytävä toteuttaa jokaisesta 17 ainutkertaisesta kunnasta ja kaupungista aluevideon.

   

  "Tulevina vuosina Kasvukäytävä toimii entistä aktiivisemmin todellisena innovaatio- ja kokeilualustana, jossa elinvoimatyötä tehdään ennen kaikkea ylialueellisessa yhteistyössä. Aluevideot ovat yksi väline välittämään viestiä asumisesta, liikkumisesta, osaamisen kehittämisestä ja yritysten toimintaedellytyksistä kullakin alueellaan, alueen toimijoiden äänellä. Videoiden tavoitteena on avartaa näkemystä alueesta, kertoa alueen elinvoimasta sekä siitä, mikä alueella on ainutkertaista, jolla kehittämisessä kyettäisiin hyödyntämään kaikkia toimijoita, alueen potentiaalia ja kaikkia yhteistyömahdollisuuksia”, Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen kertoo.

   

  Lisätietoja antaa: Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen,

  jaana.villanen@hameenlinna.fi,  p.0500 484477 ja 

  Hämeenlinnan strategiajohtaja, Kasvukäytävän ohjausryhmän puheenjohtaja,

  Markku Rimpelä, markku.rimpela@hameenlinna.fi, p. 0400 712219

  Tagit: blogi  
    Takaisin