Ajankohtaista

  

 • Vireä ja vetovoimainen Pirkkala nojaa aktiiviseen yhteistyöhön

  Pirkkalan pormestari Marko Jarva ja kansliapäällikkö Jaakko Joensuu näkevät keskeisen sijainnin ja kuntarajat ylittävän yhteistyön Pirkkalan keskeisinä menestystekijöinä.

  Pirkkala on idyllinen kunta vireällä Tampereen kaupunkiseudulla. Ainutlaatuisuuden takeena on hyvä sijainti, elinvoimaisuus ja kestävän kehityksen mukainen hallittu kasvu. Tämä mahdollistaa hyvän palvelutason ja tyytyväiset asukkaat.” kertoo Marko Jarva, joka on toiminut Pirkkalan pormestarina vuodesta 2017.

  Pirkkalalla on loistava sijainti osana kasvavaa Tampereen seutua, josta on hyvät yhteydet pääkaupunkiseudulle, sekä ulkoilu ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin Pyhäjärven ympäristöön”, kansliapäällikkö Jaakko Joensuu täsmentää.

  Tilastojen mukaan Pirkkala on Suomen vetovoimaisimpia kuntia, jonka asukasluku on 2000-luvulla kasvanut nopeasti. Ikärakenteeltaan nuoressa kunnassa asuu paljon lapsiperheitä, ja väestö on maan neljänneksi koulutetuinta.

  Jatkuvalla kehittämisellä ja yhteistyöllä suuri merkitys

  Jarva pitää kasvukäytävän merkitystä kunnalle hyvin tärkeänä. Hänen mukaansa aktiivinen yhteistyö kuntalaisten ja sidosryhmien kanssa, sekä nopea reagointi ja jatkuva kehittäminen ovat tärkeä osa Pirkkalan strategiaa ja samalla asenteella Pirkkala on myös sitoutunut kasvukäytävän toimintaan.

  Yksi kuntamme menestystekijöistä on kyky ja halu tehdä yhteistyötä yli kuntarajojen. Pirkkala haluaa antaa panoksensa aktiivisella yhteistyöllä ja olla osallistuva jäsen kaikessa yhteistyössään.” Jarva kertoo.

   

  Pirkkalan pormestari Marko Jarva

   

  Myös Joensuun mukaan kasvukäytävän merkitys Pirkkalalle on suuri. ”Kasvukunnassa mennään koko ajan eteenpäin ja suunnitellaan tulevaisuutta. Suomen kasvukäytävä luo edellytykset elinvoiman edistämiselle liikkumisen, yrittämisen ja osaamisen kautta ja nostaa koko alueen merkitystä”, Joensuu kertoo.

   

  Tavoitteena hyviä joukkoliikenteen ratkaisuja

  Sekä Jarvan, että Joensuun mukaan Pirkkalan tulevaisuus näyttää lupaavalta. “Näen positiivisen kehityksen jatkuvan. Olemme isojen päätösten edessä, keväällä 2023 päätetään isoista joukkoliikenteeseen liittyvistä asioista. Taloutemme on verrattain hyvällä tolalle, sen varaan odotan uskallusta tehdä rohkeita päätöksiä hyvän tulevaisuuden kannalta.” Jarva kertoo.

  Myös Joensuun mielestä joukkoliikenteen kehittäminen on avainasemassa Pirkkalan lähitulevaisuudessa: “Odotan Pirkkalan tulevaisuudelta hyviä joukkoliikenteen ratkaisuja ja tulevaisuuden haasteisiin vastaavaa kasvua. Suomi vahvasti kaupungistuu ja Pirkkala tarjoaa hyviä asumisen mahdollisuuksia Tampereen läheisyydessä.

   

  Pirkkalan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu

   

  Pirkkala osana Suomen kasvukäytävää

  Pirkkalan rooli kasvukäytävän vaikuttavuuden näkökulmasta on merkittävä. Pirkkalan innovatiivinen asenne ja vahvat osaajat vahvistaa yhteistä toimintaamme, sekä edistää elinvoimaa ja yritysten toimintaedellytyksiä kasvukäytävällä",  toteaa Suomen Kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen.

  Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena luoda vetovoimainen kasvun, yrittämisen ja asumisen vyöhyke, sekä olla kansainvälisesti kiinnostavin kasvukäytävä

   

  Tagit: blogi  Pirkkala  
    Takaisin