Ajankohtaista

  

 • Viihdetaiteilija Janne Kataja on perustanut ainutlaatuista yritystoimintaa Riihimäelle

  Suomen kasvukäytävän yhteistyöverkosto nostaa valtaväylän ainutkertaisia alueita kuukausittain esiin ns. aluevideolla, missä avataan paikkakunnan yrittämistä, osaamisen kehittämistä ja alueen vetovoimatekijöitä. Toukokuussa vuorossa on Riihimäki, ja ääneen pääsee riihimäkeläinen näyttelijä, juontaja ja yrittäjä Janne Kataja, joka nostaa aluevideolla esille kotikaupunkinsa sijainnin ja hengen merkityksen.

  ”Mä työskentelen Riihimäeltä käsin kaupungin erittäin hyvän sijainnin takia. Tunnin ajomatkan päässä on monta isoa kaupunkia, joissa teen keikkoja. Tärkein syy on kuitenkin se, että Riihimäellä on hyvä tunnelma ja henki”, Janne Kataja kertoo videolla.

  Janne Kataja pyörittää nykyisin Riihimäellä sekä lelu- että karkkikauppaa. Moni on kyseenalaistanut hänen yritystoimintaansa.

  ”Moni on kysynyt minulta, miksi olen halunnut perustaa lelukaupan juuri Riihimäelle. Olen vastannut siihen aina, että miksi en. En ole perustanut lelukauppaa, jollaisia on ollut aina ennen, vaan olen perustanut jotain uutta ja ainutlaatuista. Jos kaikki muut perustavat lelukaupan Helsinkiin, niin meidän pitää perustaa lelukauppa Riihimäelle. Sillähän me erotumme muista ja aika hyvin olemme siinä myös onnistuneet, sillä asiakkaistamme 70 prosenttia on turisteja ja heistä yli puolet sanovat tulevansa Riihimäelle lelukauppamme takia”, Janne Kataja kertoo.

  Janne Katajan lisäksi Suomen kasvukäytävän julkaisemalla aluevideolla ääneen pääsevät muun muassa kaupunginjohtaja Jere Penttilä, Würt Oy:n toimitusjohtaja Mika Rantanen ja Robotiikan opetuksen erityisasiantuntija Reetta Viitanen.

  Mistä Suomen kasvukäytävässä on kyse?

  Suomen kasvukäytävä –verkosto on ainoa pitkäjänteisesti vuodesta 2013 alkaen toiminut yhteistyöverkosto, johon on sitoutunut 17 paikkakuntaa ja kolme maakuntaliittoa. Lisäksi toiminnassa on aktiivisesti mukana esimerkiksi kauppakamareita ja yrittäjäjärjestöjä. Valtaväylä ulottuu Helsingistä Seinäjoelle. Verkosto takaa kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävän alustan innovatiivisen ja vaikuttavan yhteistyön kiihdyttämiseksi.

  Suomen kasvukäytävä sai kesällä 2022 TEM:in AKKE (Alueiden kestävä käyttö ja elinvoima) -rahoitusta alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen. Yhtenä hankkeen osana Suomen kasvukäytävä toteuttaa jokaisesta 17 ainutkertaisesta kunnasta ja kaupungista aluevideon.

  "Tulevina vuosina Kasvukäytävä toimii entistä aktiivisemmin todellisena innovaatio- ja kokeilualustana, jossa elinvoimatyötä tehdään ennen kaikkea ylialueellisessa yhteistyössä. Aluevideot ovat yksi väline välittämään viestiä asumisesta, liikkumisesta, osaamisen kehittämisestä ja yritysten toimintaedellytyksistä kullakin alueellaan, alueen toimijoiden äänellä. Videoiden tavoitteena on avartaa näkemystä alueesta, kertoa alueen elinvoimasta sekä siitä, mikä alueella on ainutkertaista, jolla kehittämisessä kyettäisiin hyödyntämään kaikkia toimijoita, alueen potentiaalia ja kaikkia yhteistyömahdollisuuksia”, Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen kertoo.

   

  Lisätietoja antaa: Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen, p.0500 484477 

  Tagit: blogi  
    Takaisin