Ajankohtaista

  

 • Suomen kasvukäytävä edusti Suomea EPP:n Kongressissa Bukarestissa

  7.3.2024

  Vahvistaakseen kansainvälistä vaikuttavuutta, Suomen kasvukäytävä edusti Suomea EPP:n (European People's Party) Kongressissa Bukarestissa 6.3-7.3 2024. Kongressin ohjelma painottui kesäkuussa pidettävien Euroopan parlamentin vaalien valmisteluihin, EPP:n manifeston hyväksymiseen, sekä ehdokkaan valitsemiseen Euroopan komission puheenjohtajaksi.

  Suomen kasvukäytävän osastolla vieraili kahden päivän aikana runsaasti osallistujia, joihin lukeutui useita merkittäviä Suomalaisia poliitikkoja ja aluekehittämisen toimijoita kuten pääministeri Petteri Orpo, ulkoministeri Elina Valtonen, kansanedustajat Salla Aura ja Susanne Päivärinta, Uudenmaan liiton hallituksen puheenjohtaja Markku Markkunen, sekä europarlamentaarikot Henna Virkkunen, Petri Sarvasmaa ja Sirpa Pietikäinen. 

  “Keskustelussa nousi esille erityisesti yhteistyön merkitys, kilpailukyky ja valmius olla hereillä muuttuvassa maailmassa. Nämä asiat myös pääministeri Orpo nosti esille puheenvuorossaan.” Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen kertoo.

  Suomen kasvukäytävä keskittyi tilaisuudessa erityisesti Vuorovaikutteisen tilannekuvan toimintamallin esittelemiseen, sekä tutustumiseen eri toimijoihin uusien kansainvälisten yhteistyömahdollisuuksien luomiseksi.

  “Kokonaisuudessaan tilaisuus oli erittäin onnistunut. Vuorovaikutteisen tilannekuvan toimintamalli herätti paljon keskustelua ja kiinnostusta ja sen hyödyntäminen nähtiin tarpeelliseksi myös Suomen rajojen ulkopuolella.” Villanen iloitsee.

  Suomen kasvukäytävän toiminta kansainvälisen vaikuttavuuden vahvistamiseksi jatkuu ja kevään aikana tulemme keskustelemaan mahdollisuuksista Vuorovaikutteisen tilannekuvan toimintamallin hyödyntämiseen myös kansainvälisesti.
   

  Lisätiedot:

  Jaana Villanen 
  Suomen kasvukäytävän johtaja 
  050 048 4477
  jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi


  Suomen kasvukäytävä:
  Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto, joka muodostaa Suomen elinvoimaisimman ja kilpailukykyisimmän asumisen ja kasvun vyöhykkeen.
   

   

  Tagit: tiedote  
    Takaisin