Ajankohtaista

  

 • Seinäjoen menestyksen takana lyhyet etäisyydet ja huippuluokan koulutus

  ”Haluamme olla tulevaisuudessa entistä väkevämpi korkeakoulutuksen kaupunki”

  Aluekehittämisen yhteistyöverkosto Suomen kasvukäytävä päästää ääneen joka kuukausi eri kaupunkien ja kuntien päättäjiä ja yrittäjiä. Ensimmäinen aluevideo on Seinäjoelta, ja videolla Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä linjaa Seinäjoen merkittäväksi menestystekijäksi lyhyet etäisyydet ja alueella olevan huippuluokan koulutuksen.

  ”Seinäjokelainen yrittäjyys on vertaansa vailla. Alueemme on täynnä pieniä, keskisuuria ja myös suuria yrityksiä. Tällä tiellä haluamme myös jatkaa. Kasvu on ollut määrittelevä tekijä Seinäjoella. Olemme paikkakunta, joka on koko kaupunkihistorian kasvanut - niin yritysmäärän kuin asukasmäärän osalta. Seinäjoen osalta merkittävä menestystekijä on se, että etäisyydet ovat lyhyitä. Tänne on helppo tulla ja täältä on helppo käydä maailmalla”, Jaakko Kiiskilä kertoo videolla.

  Jaakko Kiiskilä haluaakin erityisesti nostaa esille korkeakoulutuksen tason ja merkittävyyden.

  ”Seinäjoki on panostanut voimakkaasti siihen, että olemme tulevaisuudessa entistä väkevämpi korkeakoulutuksen kaupunki. Olemme luoneet eri tyyppisiä verkostoja niin alueellisesti kuin kansainvälisestikin. Sen avulla pyrimme mahdollistamaan että korkeakoulutus voi olla entistä parempi ja tarmokkaampi tulevaisuudessa. Olemme saaneet Suomen opiskelijoiden itsensä äänestämänä niinkin hienon tittelin kuin Suomen paras ammattikorkeakoulu, josta olemme hyvin ylpeitä”, Jaakko Kiiskilä korostaa videolla.

  Seinäjoen kaupunginjohtajan Jaakko Kiiskilän lisäksi Suomen kasvukäytävän ensimmäisellä aluevideolla ääneen pääsevät Seinäjoen AMK:n rehtori Jaakko Hallila, EPEC:n Eeva Koskela, Seinäjoen yrittäjien toimitusjohtaja Kaisa Metsärantaja Oma Säästöpankin viestintäjohtaja Minna Sillanpää.

  Linkki Seinäjoen aluevideoon, joka on vapaasti median käytettävissä: https://vimeo.com/suomenkasvukaytava

  Mistä Suomen kasvukäytävässä on kyse?

  Suomen kasvukäytävä on 17 eri suuruisen kunnan ja kolmen maakuntaliiton pääradan varren aluekehittämisen yhteistyöverkosto. Kasvukäytävä on liikennejärjestelmänsä kannalta kansallisesti erittäin merkittävä ja alueen kestävällä kasvulla sekä Kasvukäytävän toimijoiden yhteistyöllä on merkitystä koko Suomen kilpailukykyyn, työmarkkinoiden toimivuuteen sekä ympäristötavoitteiden saavuttamiseen muun muassa henkilöliikenteen, logistiikan sekä maankäytön kehittämisen näkökulmasta.

  Suomen kasvukäytävä sai TEM:in AKKE-rahoitusta alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemiseen. Yhtenä hankkeen osana Suomen kasvukäytävä toteuttaa jokaisesta 17 ainutkertaisesta kunnasta ja kaupungista aluevideon.

  "Tulevina vuosina Kasvukäytävä toimii entistä aktiivisemmin todellisena innovaatio- ja kokeilualustana, jossa elinvoimatyötä tehdään ennen kaikkea ylialueellisessa yhteistyössä. Aluevideot ovat yksi väline välittämään viestiä asumisesta, liikkumisesta, osaamisen kehittämisestä ja yritysten toimintaedellytyksistä kullakin alueellaan, alueen toimijoiden äänellä. Videoiden tavoitteena on avartaa näkemystä alueesta, kertoa alueen elinvoimasta sekä siitä, mikä alueella on ainutkertaista, jolla kehittämisessä kyettäisiin hyödyntämään kaikkia toimijoita, alueen potentiaalia ja kaikkia yhteistyömahdollisuuksia”, Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen kertoo.

  Lisätietoja antaa: Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen, p.0500 484477 ja Seinäjoen kaupungin elinvoimajohtaja Erkki Välimäki, erkki.valimaki@seinajoki.fi, p. 040 774 8331
   

  Tagit: blogi  
    Takaisin