Ajankohtaista

  

 • Pääradan parantaminen ja logistiikan uudet palvelut Suomen kasvukäytävän tavoitteina Eurovaaleissa

  8.5.2024

  Suomen kasvukäytävä on julkaissut tavoitteensa europarlamenttivaaleihin. Vaaleissa määritellään Euroopan suunta seuraavalle viidelle vuodelle. Kasvukäytävän päätavoitteena vaalikaudelle 2024-2029 ovat pääradan parantaminen ja uudet logistiikan palvelut.

  “Päärata on Suomen tärkein liikkumisen suoni niin tavaroille kuin ihmisille, joka on myös osa EU:n TEN-T verkkoa, johon on saatavilla myös EU-rahoitusta. Pääradan kunto on päässyt niin huonoon kuntoon, että ei ole enää muuta mahdollisuutta kuin saada korjausinvestoinnit käyntiin.” toteaa Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen.

  “Päärata on Suomen merkityksellisin ratayhteys, jossa tarvitaan kapasiteetin nostoa sekä kaukoliikenteelle suora junayhteys Helsinki-Vantaan lentoasemalle.” lisää Liikennesuunnittelupäällikkö Heini Peltonen Uudenmaan liitosta.

  Pääradan lisäksi toisena päätavoitteena on logistiikkavirtojen sujuvoittaminen. Katkeamattomat nopeat kuljetusketjut ovat tärkeä kilpailutekijä Suomen elinkeinoelämälle. Suomen kasvukäytävän tavoitteena on huolehtia liikenteen solmupisteiden kehittämisestä logistiikan tarpeisiin, sekä edistää kansainvälisiä yhteyksiä.

  “Logistiikan uusilla palveluilla saadaan kasvukäytävä tehokkaampaan käyttöön, otettua käyttöön vihreämpiä kuljetusratkaisuja ja hiilineutraaleja toimitusketjuja.” Peltola sanoo. 

  “Toimivat matkaketjut ovat osa nykypäivää. Niin kuluttajat kuin yrityksetkin vaativat palvelujentarjoajilta enemmän, koska digitalisaation ja tekoäly antavat tähän uusia mahdollisuuksia. Liikennemuoto ei saa olla este toimiville matkaketjuille.” Eskelinen täydentää.

  Suomen kasvukäytävän toiminnan keskiössä on liikkumisen edunvalvonta alueen ja koko Suomen elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden turvaamiseksi. 

  “Suomen kasvukäytävä liikenneverkoston kehittäminen on koko Suomen etu, koska verkosto tarjoaa Suomessa kaikkein monipuolisimmat yhteydet maailmalle.” painottaa Vantaan kaupungin projektijohtaja Gilbert Koskela.

  Lue lisää Suomen kasvukäytävän eurovaalitavoitteista.
   

   

  Lisätiedot: 

  Jaana Villanen
  Suomen kasvukäytävän johtaja
  jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi
   +358 500 484 477

  Gilbert Koskela
  Projektijohtaja
  Suomen kasvukäytävän liikkumisen asiantuntijaryhmä
  gilbert.koskela@vantaa.fi
  +358 503 121 915

  Markku Rimpelä
  Suomen kasvukäytävän ohjausryhmän puheenjohtaja
  markku.rimpelä@hameenlinna.fi
  +358 400 712 219
   

   

   

  Tagit: tiedote  
    Takaisin