Ajankohtaista

  

 • Luonnonläheisellä ja yhteisöllisellä Lopella on paljon tarjottavana asukkailleen ja yrittäjilleen

  Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela ja viestintäsuunnittelija Eija Heinonen näkevät loistavan sijainnin, upean luonnon sekä yhteisöllisyyden Lopen menestyksen taustalla.

   Loppi on erityinen yhdistelmä maaseutua ja pääkaupunkiseudun läheisyyttä. Asukkailla on mahdollista päästä yhtä helposti erämaa tyyppiseen luonnon kuin myös pääkaupunkiseudun palveluiden lähelle.” kertoo Mikko Salmela, joka on toiminut Lopen kunnanjohtajana vuodesta 2018. 


  Upea luonto on Lopen tärkein voimavara, mikä tuli selvästi esille myös kevät-talvella toteutetussa kuntalaiskyselyssä. Lopella on myös voimakas yhteisöllisyyden tunne, joka näkyy ja tuntuu vahvasti erityisesti kunnan kulttuuritapahtumissa.” viestintäpäällikkö Eija Heinonen täsmentää. 


  Lopen kunta sijaitsee eteläisessä Kanta-Hämeessä alle tunnin päässä pääkaupunkiseudusta. Asukasluku on noin 8000 ja yrityksiä kunnassa on noin 700. Lopen sijainti, liikenneyhteydet ja aktiiviset yrittäjäyhteisöt mahdollistavat erinomaiset puitteet yrittämiselle.

   

  Suomen kasvukäytävän merkitys

  Salmela pitää Suomen kasvukäytävää tärkeänä Lopelle, sekä kaikille pääradan vaikutuspiirissä oleville kunnille ja kaupungeille. “Suomen kasvukäytävä luo edellytykset ajamaan yhteistä päämäärää, hyötymään sijainnista, oppimaan toisiltamme ja löytämään uusia toimintatapoja ja malleja, jotka edistävät koko alueen menestystä.” Salmela kertoo. 

  Olemme innoissamme mukana ja Loppi haluaa antaa oman panoksensa verkostolle  asiantuntijuuden ja viestinnän kautta” Heinonen täsmentää.

  Loppi on Suomen kasvukäytävän pitkäaikainen jäsen  ja haluaa olla mukana verkostossa myös jatkossa. “Haluamme hyödyntää kasvukäytävän aluekehittämisen toimintamalleja myös tulevaisuudessa” Salmela kertoo.

   

  Lopen kunnanjohtaja Mikko Salmela

   

  Ennakkoluulotonta eteenpäinmenemistä

  Sekä Salmelan, että Heinosen mukaan Lopen tulevaisuus näyttää valoisalta ikärakenteen muutoksen ja kaupungistumisen tuomista haasteista huolimatta. “Loppi on hyvin pärjäävä kunta nyt ja uskon, että myös tulevaisuudessa. Tärkeää on pitää elinvoimasta kiinni ja tarjota kuntalaisille ja yrityksille parhaat mahdolliset toimintaedellytykset.” Salmela kertoo.

  Heinosen mukaan Lopen pieni koko ja sen myötä vähäinen byrokratia tuo myös ainutlaatuisen mahdollisuuden uusille innovaatioille, kokeiluille ja luovuudelle. “Odotan Lopen tulevaisuudelta ennakkoluulotonta eteenpäin menemistä ja hallittua kasvua.” Heinonen kertoo. 

   

  Lopen viestintäsuunnittelija Eija Heinonen

   

  Loppi on tärkeä osa Suomen kasvukäytävää nyt ja tulevaisuudessa. “ Loppi on loistava esimerkki siitä, miten yhteistyö yrittäjien kesken synnyttää uusia mahdollisuuksia ja kuinka yhteisöllisyydestä voi kummuta menestyksen avaintekijä. Alati muuttuvassa maailmassa juuri kukaan ei voi menestyä yksin" kertoo Suomen kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen. 


  Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto, jonka missiona on luoda vetovoimainen kasvun, yrittämisen ja asumisen vyöhyke. Pitkäjänteisen ja kokonaisvaltaisella yhteistyön myötä Suomen kasvukäytävän visiona on olla myös kansainvälisesti kiinnostavin kasvukäytävä.
   

  Tagit: blogi  
    Takaisin