Ajankohtaista

  

 • Hämeenkyrö on elinvoimainen paikka asua ja elää

  Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius ja elinympäristöjohtaja Ritva Asula-Myllynen näkevät idyllisellä kunnalla valoisan tulevaisuuden osana Suomen Kasvukäytävää. 

  Upeat kansallismaisemat, loistava sijainti ja hyvät liikenneyhteydet tekevät Hämeenkyröstä ainutlaatuisen paikan asua ja työskennellä” linjaa Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius.  

  Hämeenkyrö on Pirkanmaalainen, kauniista maisemista ja aktiivisesta ilmastotyöstä tunnettu virkeä elinvoima- ja kulttuurikunta, joka sijaitsee hyvin saavutettavasti Suomen Kasvukäytävällä puolen tunnin päässä Tampereelta. Hämeenkyrö on ollut osa Suomen Kasvukäytävää vuodesta 2014 asti.  

  Kuntana Hämeenkyrö on itseensä luottava, kaunis ja elinvoimainen, sijainniltaan kilpailukykyinen paikka asua ja yrittää Tampereen talousalueella”, korostaa elinympäristöjohtaja Ritva Asula-Myllynen.  

  Alenius on hoitanut kunnanjohtajan pestiä jo 11 vuoden ajan. Hän iloitsee siitä, että voi olla mukana vaikuttamassa paikkakunnan palveluiden ja asumisen, rakentamiseen kehittämiseen, ja tunnettavuuden kasvuun.  

  Asula-Myllystä myös inspiroi työssään kaikkein eniten työn vaikuttavuus. “Pystyn aidosti vaikuttamaan kunnan elinvoimaan ja kehittymiseen strategisesta suunnittelusta ihan toteutukseen asti”, hän kertoo. 

  Lähde: www.hameenkyro.fi

  Suomen Kasvukäytävällä iso strateginen merkitys  

  Sekä Alenius, että Asula-Myllynen kokevat, että Suomen Kasvukäytävä on tukena näiden tavoitteiden saavuttamisessa. Molemmat ovat iloisia siitä, että Hämeenkyrö on osana Suomen Kasvukäytävää ja ovat sitä mieltä, että Kasvukäytävällä on Hämeenkyrölle iso strateginen merkitys erityisesti kunnan erinomaisen logistisen sijainnin takia.

  Se, että iso kolmostie on osa kasvukäytävää, kytkee meidät tärkeisiin työssäkäynnin ja asioinnin matkaketjuihin” Alenius sanoo. “Me tarjotaan liikenteellisen solmukohdan mahdollisuudet Suomen tärkeimmän kasvukäytävän hyväksi. Ollaan osa elinvoimaa ja tuodaan siihen oma panos”, hän tiivistää.  

  Hämeenkyrön kunnanjohtaja Antero Alenius

   

  Asula-Myllysen mielestä Kasvukäytävä on merkittävä yhteinen alusta näkyä ja kuulua.  
   
  Kasvukäytäväverkosto on sellainen viiteryhmä, jossa haluamme olla mukana. Hämeenkyrö on valmis jatkamaan yhteistyöverkostossa asiantuntijoineen, tukemaan yhteisiä tavoitteita ja tuomaan kunnan omiakin tavoitteita yhteisille areenoille esimerkiksi edunvalvonnan ja markkinoinnin näkökulmista”, hän kertoo.  

  Tulevaisuusnäkymät ovat valoisat 

  Molemmat, sekä Alenius että Asula-Myllynen odottavat Hämeenkyröön tasaista kasvua, erityisesti tonttitarjonnan avulla. “Kun tilanne Suomessa ja maailmalla rauhottuu, ja taloudellinen elpyminen taas alkaa, niin Hämeenkyrö on palveluistaan ja tonttitarjonnaltaan ja liikenneverkoltaan valmis tähän kehitykseen”, sanoo Alenius.  
    
  Hämeenkyrönväylän valmistumisen myötä raskas liikenne siirtyi omalle väylälleen pois keskustaa halkovalta valtatieltä. Samalla avautuu uusia mahdollisuuksia suunnitella ja toteuttaa laadukkaampaa ja tiivistyvää taajama-asumista ihan ytimessä ja turvallista liikkumista myös kävellen ja pyörällä. Kunta tarjoaa hyvää elinympäristöä ilman kaupungistumisen haittoja”, kertoo Asula-Myllynen.

   

  Hämeenkyrön elinympäristöjohtaja Ritva Asula-Myllynen

   

  Hämeenkyröön valmistuu uusia yritystontteja kasvukäytävän hyville sijainneille vuoden 2023 aikana, sekä asumisen kaavoitus päivittyy maalaismaisemassa ja keskusta-alueilla hyvää vauhtia. Kunnalla on myös tavoitteena lisätä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa elinvoiman ja kiinnostavuuden lisäämiseksi. 

  Hämeenkyrö osana Suomen Kasvukäytävää

  Hämeenkyröllä on merkittävä rooli yhtenä toimijana vahvistaa kykyämme olla kansainvälisesti kiinnostavin kasvukäytävä. Hämeenkyrön tapa toimia aktiivisesti ja innovatiivisesti väylän eteen vahvistaa yhteistä toimintaamme ja edistää kunnan elinvoimaa ja toimintaedellytyksiä",  toteaa Suomen Kasvukäytävän johtaja Jaana Villanen. 

  Suomen kasvukäytävä on Helsingistä Seinäjoelle ulottuva aluekehittämisen yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena luoda vetovoimainen kasvun, yrittämisen ja asumisen vyöhyke, sekä olla kansainvälisesti kiinnostavin kasvukäytävä. Vaikuttava valtasuoni perustuu ekosysteemimäiseen yhdessä tekemiseen.  
   
  Lisätiedot:  
    
  Jaana Villanen 
  Suomen Kasvukäytävän johtaja 
  0500484477 
  jaana.villanen@suomenkasvukaytava.fi 
    
  Antero Alenius 
  Hämeenkyrön kunnanjohtaja 
  05068192 
  antero.alenius@hameenkyro.fi 
   

  Tagit: blogi  asuminen  
    Takaisin